Mladi vaterpolisti Srbije na pripremama u kikindskom SC “Jezero”

Juniorska  vaterpolo reprezentacije Srbije, generacija 2002 počela je pripremni period koji će trajati do 20. jula. Pripreme za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano od 10 do 18 avgusta u Gruziji, odvijaju se na kikindskim otvorenim i u zatvorenim bazenima.

Sa 26 igrača, tokom priprema radi Miloš Ćirić i pomoćni treneri Predrag Zimonjić, Milan Đorđević, Petar Drljača i Kikinđanin Marko Bašić, koji objašnjava da je vaterpolo Savez ove godine odlučio da mlađe selekcije na pripreme idu po gradovima iz unutrašnjosti, te će u Kikindi ostati do 20 jula. Kako objašnjava Bašić, koji je inače rođeni Kikinđanin, nekada je Kikinda bila mesto gde je na pripreme dolazila vaterpolo reprezentacija Srbije.

-Ja sam ranije kao igrač dolazio ovde na pripreme. Selekcija A je  nekada često dolazila na pripreme u Kikindu. Devedesete smo bili daleko češće, dok je bio hotel Narvik u funkciji. Sada je to neizvodljivo što se tiče A selekcije. Sad smo prvi put, nakon desetak godina  na ovom mestu. Ja sam kao igrač i kao trener bio dva puta. Na nivou juniora, uslovi su zadovoljavajući. Naravno uvek mogu da se poboljšaju uslovi, kada su smeštaj i hrana u pitanju. Uslovi ovde, na SC “Jezero”, pri čemu mislim na   uslove bazena, otvorenog i zatvorenog, više su nego zadovoljavajući. Jedino što nam za sada nedostaje, je da možemo više da treniramo na otvorenom bazenu, pošto će evropsko prvenstvo biti baš na otvorenim bazenima.

Pripreme juniorske ekipe, koja je smeštena u Omladinskom naselju  odvijaju se svakog dana, u dva termina. Ova juniorska ekipa je u maju takođe bila na kikindskim bazenima, na sparinzima sa italijanskom reprezentacijom, koja se takođe priprrema za predstojaće evropsko prvenstvo u Gruziji