Mladi Kikinđani u “Ritmu Evrope”-Norveška “Bajka” zadatak za talentovanu četvorku

 

Četvoro mladih Kikinđana predstaviće naš grad na muzičkom takmičenju “Srbija u ritmu Evrope” koje će biti održano u septembru. Učestvovaće predstavnici 24 opštine i grada u Srbiji. Svako od njih reprezentovaće i određenu zemlju, a mladi i talentovani sugrađani: Andrej Salkai, Ena Šošić, Milana Rajkov i Minja Krstić predstaviće Kraljevinu Norvešku. Numera sa kojom će ova pevačko-plesna grupa nastupiti zove se “Fairytale”, a reč je o pobedničkoj pesmi iz 2009. godine.

-Naglasio bih da je jako bitno da lokalne samouprave prepoznaju vrednost ovakvog projekta i imaju za cilj podsticanje mladih talenata, navodi David Makević , direktor “Ritma Evrope”.

Kikinda je odabrala da predstavlja Norvešku zahvaljujući dugogodišnjim prijateljskim vezama sa ovom državom.

Preko 40 dece je učestvovalo na audiciji koja je održana uz sve epidemiološke mere. Odabrani su učesnici koji će nas dostojno predstaviti i svi ćemo navijati za njih- istakao je gradonačelnik Nikola Lukač.

Pred mladim Kikinđanima je izazovan zadatak u koji će, nema sumnje, uložiti mnogo entuzijazma, truda i želje da se prikažu u najboljem svetlu. Sa stručnim saradnicima produkcije, vredno će vežbati i pripremati se za ovo takmičenje.

-Pesma koju smo dobili je divna. Imao sam priliku da slušam uživo Aleksandra Ribaka kada je pevao u Novom Sadu. Izazovno je, nadam se da ćemo koleginice i ja predstaviti Kikindu što bolje- kaže Andrej Salkai.

Milana Rajkov, jedanaestogodišnja učenica  OŠ “Sveti Sava” napominje da joj je velika čast što će učestvovati na ovoj manifestaciji.

Ne treniram dugo ples, šest meseci sam u ovoj grupi “Dance N Soul”, ali sam prethodno trenirala tri godine.

Ena Šošić ima 13 godina i pohađa školu “Žarko Zrenjanin”.

-Nisam očekivala da ću proći, veoma sam srećna zbog ovoga.

Domaćin ovogodišnjeg takmičenja biće Čačak čiji predstavnici su pobedili prošle godine sa španskom pesmom. Manifestacija “Srbija u ritmu Evrope” održava se od 2008. godine sa ciljem da prepozna i promoviše mlade talente, interkulturalnost, toleranciju i saradnju.

Ovako u originalnom izvođenju zvuči norveška “Bajka” kojom će nas predstaviti talentovana četvorka.