Mladi Kikinđani informisali se o rizicima u saobraćaju

U Ekonomsko – trgovinskoj školi danas je održano predavanje o bezbednosti mladih u saobraćaju. Članice Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije kroz sopstveno iskustvo ukazale su mladima o rizicima i posledicama koje nosi vožnja pod uticajem alkohola. Ova kampanja pokrenuta je pre dve godine, sa zadatkom da se doprinese bezbednosti u saobraćaju, kao i da se podigne svest o posledicama saobraćajnih nezgoda.

milica knežević-Cilj projekta je da se smanji broj povređenih i poginulih u saobraćajnim nesrećama, istakla je Milica Knežević iz Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije.

Projekat je namenjen visokorizičnoj grupi mladih ljudi, od 15. do 22. godine starosti, koji polaganjem vozačkog ispita za motocikl ili automobil brzo stupaju u saobraćaj. Fokus je na ovoj ciljnoj grupi, jer je u poslednjih nekoliko godina na putevima Srbije najviše stradalo mladih ljudi. Predavanje je trajalo 45 minuta, a učenici su mogli da čuju ličnoiskustva predavača. Iako u pojedinim momentima šokantna, ona su neophodna kako bi se povećala bezbednost mladih u saobraćaju.

Kampanju „Još uvek vozim“ podržali su Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Agencija za bezbednost saobraćaja. Rezultat ovog projekta je smanjeni broj nastradalih u saobraćajnim nezgodama u 2015. godini u kategoriji mladih.