Mladi džudisti iz cele Vojvodine danas gosti Kikinde

Školsko takmičenje u džudou okupilo je u hali „Jezero“ školarace iz cele Vojvodine. Ovaj sport je pre dve godine vraćen u sistem školskog sporta, a o njegovoj popularnosti najbolje govori činjenica da je danas u Kikindi oko 600 dece učestvovalo na ovom turniru.
Takmičenje je organizovao Školski sportski savez Kikinde, uz podršku Džudo saveza Vojvodine.
U pitanju je pokrajinski nivo takmičenja. Značajno je i da je veliki broj dece iz Kikinde ostvarilo mogućnost za učešće na ovom turniru. Zadovoljni smo što je toliko učenika prisutno u školskom sportu uopšte, rekla je Svetlana Mirčić Vukobrat, predsednica Školskog sportskog saveza Kikinde.
Džudo je pre dve godine vraćen u sistem školskog sporta. Ovakvo takmičenje opravdava tu odluku, jer je ovaj sport i po kvalitetu i po kvanititetu u samom vrhu školskog sporta. Predsednika UO Džudo saveza Srbije Svetislav Vukmirica naglasio je da je džudo veoma popularan sport u Kikindi, ali i u Vojvodini:
Imamo izuzetnu školu džudoa, koja se prenosi na naredne generacije, što predstavlja sistem uspeha. Kada bi se brojalo po savezima, džudo bi bio u samom vrhu srpskog sporta. Dece ima, radi se dobro, a rezultati ne izostaju, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni. 
Takmičari sa kojima smo razgovarali dugo se bave ovim sportom. Njihove ambicije su velike, ali im je od svakog uspeha važnije druženje i „fair play“.
Kako organizatori ističu, osim nadmetanja i razvijanja sportskog duha, važno je da sva ova deca, bez obzira na osvojene plasmane, sa ovog takmičenja ponesu i lepe uspomene.