Mlade nade rukometa na kampu u Kikindi

Rukometni kamp „Rastimo“ posle nekoliko godina vratio se u Kikindu. U narednih desetak dana, mladi sportisti iz zemlje i inostranstva biće gosti našeg grada, koji će uz stručnjake iz sveta rukometa učiti o osnovama i finesama ovog sporta.

Kamp „Rastimo“ postao je poznat i priznat internacionalni sportski brend, zahvaljujući kvalitetu vaspitno – obrazovnog rada sa decom i rezultatima koji su jedino merilo svakog rada. Posle 15 godina, ovaj kamp se vratio u Vojvodinu.

Posebno nam je drago što se vratio u Kikindu, koja ima bogatu tradiciju rukometa, a posebno je lepo što se kvalitetno radi sa decom. Mislimo da Rukometni kamp „Rastimo“ sa ŽRK „Kikinda“ doprineti animaciji dece da se uključe u sve sportove, kaže Đorđe Jakšić, jedan od osnivača i autora programa Rukometnog kampa „Rastimo“.

Domaćin ovog kampa je ŽRK „Kikinda“, čiji je potpredsednik izrazio zahvalnost svima koji su pomogli da „Rastimo“ od ove, pa naredne četiri godine bude u našem gradu.

-Smatram da će se sva deca i učesnici kampa lepo provesti u našem gradu, jer će ovde imati mnogo stvari da vide. Zahvalio bih se Domu učenika, direktoru SC „Jezero“ Slobodanu Marinkovu, gradonačelniku Pavlu Markovu i celoj Gradskoj upravi, koja nam je izašla u susret i mnogo pomogla.

Tokom dve smene, u okviru kampa „Rastimo“ u Kikindi će boraviti preko 250 devojčica i dečaka, koji dolaze iz Srbije, zemalja regiona, a tu je i grupa mladih rukometašica iz Moskve. Očekivanja organizatora su velika, jer ističu da Kikinda ima sve uslove da ponovo od rukometa napravi svoj brend.