Mitovi Miroslava Mike Antića

Uz zvuka tamburaškog orkestra “Mokas”, uz stihove i novinske članke na bini koja je za jedno veče pretvorena u kafanu, 34. put priređen je omaž velikom pesniku, novinaru, slikaru i filmskom reditelju Miroslavu Antiću. Ovogodišnji slogan bio je “Hteo bih da polupam mit u paramparčad”, a kako je to stvarao i rušio mitove velikan iz Mokrina imalo je priliku da čuje veliki broj okupljenih na Varoškom trgu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Između ostalih sećanje na Miku Antića evocirali su glumci Svetozar Cvetković, Voja Brajović, Milica Mihajlović.

-Čuvajući pesništvo Mike Antića mi čuvamo svoj nacionalni identitet. Tako veliki pesnik rađa se jednom u sto godina – rekao je Voja Brajović.

Važno je da se sećamo Miroslava Antića pošto nas je jako zadužio – dodala je Milica Mihajlović.

-On je jedinstvena ličnost. Imao je duha i talenta koji je neprevaziđen – rekao je Svetozar Cvetković.

O mitovima Miroslava Antića govrili su i glumci Milica Zarić, ,Miodrag Petrović,Jelena Đokić. U programu su učestvovali pisac Ivan Radosavljević, dramaturg Božo Koprivica, novinar Bora Otić,pevačica Tanja Jovićević.Veliku podršku Memorijalu pruža i lokalna samouprava kao i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

-Mika Antić kao avangarda, svestrana ličnost, Mokrinčan, umetnik koji je obeležio naše odrastanje, pa i život okuplja nas svakog 24. juna u Mokrinu. Memorijal obeležava kulturni život našeg grada, a već 34 godine svaki put doživimo drugačiju pričuistakla je Stanislava Hrnjak, predsednica Skupštine grada Kikinde.

Organizator manifestacije je MZ Mokrin.