Mirisi Kikinde

Iako je pita od bundeve jelo po kom se prepoznaju naš grad i okolna sela, gibanica sa makom, ali i kolač sa višnjom predstavljaju kulinarske specijalitete na koje su naše domaćice najponosnije i sa kojima bi komotno mogle u Evropu.

Gradski trg je danas bio mesto na kom se mogla videti mašta, mladost i veština.

Osim šarene slike folklora, sporta, raznih likovnih radionica i članice udruženja žena su svojim slatkim i slanim programom promovisale ukuse našeg podneblja i to ponudile svima koji su učestvovali u okviru praznične ceremonije dodele priznanja “Evropska zastava časti”, koja je dodeljena Kikindi. Šta je ono po čemu bi Kikinda i sela u okruženju mogli da se nametnu, kada su kolači u pitanju mišljenja su pode4ljena, pa neki misle da su to kolači sa ludajom, dok su drugi ubeđeni da je i višnja osnovni začin za kolačarske čarolije.

Miris svežeg peciva, napravljenog u staroj furuni plenio je danas gradskim trgom. Pogled na rumene kifle, bogate štrudle i gibanice navele su posmatrača da dođe do zaključka da su pravi I jedinstveni kikindki brend u stvrari vredne ruke naših sugrađanki.