Ministar Ružić u Kikindi- Pohvalno o Gradskoj upravi, racionalizaciji i primeni eZUP-a

Da je Kikinda najbolja Gradska uprava koja primenjuje informacioni sistem eZUP , istakao je prilikom današnje posete Kikindi ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić. Taj sistem služi elektronskoj razmeni podataka organa javne uprave što je značajan iskorak ka uvođenju moderne uprave u Srbiji.

Moram da pohvalim gradsku upravu zbog predanog korišćenja elektronske platforme eZUP. Kikinda je, rekao bih, najbolja gradska uprava koja primenjuje ovu elektronsku platformu koja služi za elektronsku razmenu podataka kako građani ne bi morali da se šetaju od šaltera do šaltera. Za prethodnih godinu i po dana , građani 540.000 puta nisu morali da pribavljaju neki dokument ili izvod. Kikinda se tu pozicionirala kao lider i mislim da će tu i ostati-kazao je Ružić u izjavi novinarima.

Ministar Ružić je naglasio i da je Kikinda pionir racionalizacije u javnom sektoru i to pre uvođenja mera koje su,kako je ukazao, iako bolne poslužile svrsi, doprinele finansijskoj konsolidaciji i talasu investicija.

Kikinda i za to zaslužuje pohvalu. Razlika u broju je preko 300, sa oko 1100 broj zaposlenih je pao na 870

Ružić se zahvalio Kikinđanima jer su prepoznali značaj borbe protiv sive ekonomije i uspešno učestvovali u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi” u kojoj je Kikinda dobila 23.000 evra, a novac je opredeljen kupovini vozila za “Našu kuću”. 

Ministar je iskoristio priliku da pripadnike nacionalnih manjina pozove da u nedelju izađu na izbore.

Bira se 22 nacionalna saveta. Očekujem da će birači iskoristiti zakonsko pravo da afirmišu službenu upotrebu jezika i pisma, baštinjenje tradicije i kulture. I za to smo dobili pohvale referentnih evropskih institucija jer po standardima prevazilazimo u nekim segmentima i pojedine članice EU, a daleko smo ispred ostalih država u regionu.