Mini sajam preduzetnika 11. put u Kikindi

Mini sajam preduzetnika, koji je po 11. put organizovan u okviru manifestacije „Dani ludaje“ predstavlja važnu komponentu privrednog života našeg grada.

Događaj je otvorio Miodrag Bulajić, član Gradskog veća zadužen za mala i srednja preduzeća i zaštitu životne sredine, koji je istakao da Gradska uprava sa Opštim udruženjem preduzetnika, koji je i organizator sajma, čini sve da program svake godine bude bolji, sadržajniji i da ima više izlagača.

Preduzetnici su vredni i sposobni ljudi, koji kvalitetno rade svoj posao. Sigurno je da uz to ostvaruju značajna dostignuća. Da bi sve to uspeli, potreban im je i odgovarajući finansijski input i programi podrške, pa smo mi kao Gradska uprava osmislili ove godine program podrške putem sufinansiranja nabavke mašina i opreme. Zajedno sa pokrajinskim i republičkim instancama težimo ka tome da pomognemo privrednicima da pokrenu biznis, ostvare uspeh i donesu dozu inovativnosti.

Prema rečima organizatora, Sajam je ove godine okupio 50 izlagača, što znači da je oborio sve rekorde kada je masovnost u pitanju.

Zadovoljni su i izlagači sa kojima smo razgovarali. Ovo je prilika da se na jednom mestu nađu različiti privredni subjekti, prikažu svoje delatnosti i stvore kontakte.

Sada već tradicionalno, gosti Mini sajma preduzetnika u Kikindi su predstvnici Hrvatske privredne komore – Županijska komora Virovitica. Iako poznata po drvnoj industriji, virovitička komora predstavila je i ostale važne segmente svoje privrede.

Popularizacija ovog događaja može dovesti do povećanja broja izlagača i u narednoj godini, a spas preduzetništva u budućnosti, mogao bi biti u strategiji vlasti da se radi na otvaranju novih firmi i pospešuje rast malih preduzeća.