Mini kamp za edukatore OTJ Crvenog krsta

Mladi volonteri Crvenog krsta već su se opredelili da kroz članstvo u ovoj humanoj organizaciji najviše se fokusiraju na pomoć i podršku svima kojima je pomoć potrebna. Kroz mini letnji kamp, koji se organizuje u prostorijama organizacije, oni uče  veštine koje su im potrebne kako bi imali što bolji efekat na đake osnovnih i srednjih škola, kojima će pristupati kao edukatori na određene teme.  Prva tema, koju su organizovali u saradnji sa udruženjem „ Zdravlje na dlanu“ je prevencija gojaznosti, o čemu im je predavanje pripremio dr Goran Abraham, naglašavajući da je sportska aktivnost vrlo bitna kada su smanjenje gojaznosti ali i očuvanje zdravlja u pitanju:

-Danas smo se okupili sa volonterima Crvenog krsta kako bi nastavili sa našom akcijom u borbi za zdravu užinu u našim školama. Došli smo na ideju da volontere Crvenog krsta obučimo  kako bi oni temu o gojaznosti i posledicama gojaznosti predočili svojim vršnjacima u školama i kako bi oni bili više zainteresovani za zdravu užinu. Naravno, volonterei će to predavati svojim vršnjacima, a mi, moj kolaga Branislav Grbanušić i ja, kao predstavnici Udruženja “Zdravlje na dlanu” temu ćemo predočiti roditeljima đaka.

Podaci kojima raspolaže UG „ Zdravlje na dlanu“ dosta je alarmantno te je, mišljenja je Abraham potrebno što više uticati na svest dece, ali prevashodno na svest roditelja. Mini kamp, u okviru kog učestvuje oko 14 volontera osnovnih i srednjih škola počeo je danas i trajaće do 28.avgusta.