Milorad Aleksić prvi do Časnog krsta u Novim Kozarcima

Publika koja se okupila u velikom broju na jezeru “Strelište” u Novim Kozarcima zdušno je bodrila devetoricu plivača koji su po hladnom vremenu na temperaturi od nula stepeni plivali za Časni krst. Prvi je do krsta stigao 31-godišnji Milorad Aleksić iz Kikinde dugogodišnji vaterpolista.

 

 

 

 

 

-Plivam četiri godine, a tri puta sam bio prvi. To je najmanje važno jer smo svi pobednici. U Novim Kozracima plivanje je odlično organizovano. Ne znam kolika je temperatura vode, ali je najhladnija do sada – istakao je Milorad Aleksić.

Plivanju koje je organizovano šesti put prisustvovao je i član Gradskog veća Milivoj Linjački.

-Svake godine imamo sve više učesnika. Želeo bih da čestitam ovim momcima koji su plivali po ovom hladnom vremenu i na taj način testirali svoje mogućnosti – kazao je Milivoj Linjački, član Gradskog veća.

Bogojavljenje je jedan od najvećih hrišćanskih praznika, jer se smatra da su se u trenutku krštenja prvi put zajedno pojavili Otac, Sin i Duh Sveti.

-Najveća hrabrost je kada se čovek odluči da čini nešto na slavu Bogu – dodao je otac Zvezdan Ignjić.

Za Časni krst plivali su Vladimir Manojlović, Dejan Ćosić, Drago Marković, Jovan Eraković, Vuk i Milenko Sikimić, Nemanja Radulović, Slobodan Jokić i Milorad Aleksić.