Milioni od pokrajine za bolji život građana, a ne džepove pojedinaca

Milioni od pokrajine za bolji život građana, a ne džepove pojedinaca

O uspešnoj saradnji gradske i pokrajinske vlasti svedoče mnogobrojni projekti. Zahvaljujući zajedničkim sredstvima iz gradskog budžeta i iz kase pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u visini od ukupno 45 miliona dinara, gradi se kanalizacija u slivu Šumice, čime će višedecenijski komunalni problem stanovnika ovog dela Kikinde, napokon biti rešen.

Uskoro sledi i izgradnja dva nova bunara koji će poboljšati vodosnabdevanje i biti u funkciji budućeg postrojenja za preradu pijaće vode, najavio je prilikom posete Kikindi u utorak Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Ukupna vrednost projekta je 25 miliona. Ugovor sa gradom potpisali smo prošle nedelje. Učešće sekretarijata je 17 i po miliona, a grada sedam i po miliona. Neki bunari su stari i preko 30 godina. Sa nova dva bunara dobićemo novih 60, 70 litara u sekundi koji treba da budu u funkciji i novog postrojenja za preradu vode– kazao je Radojević.

Za saradnju sa prvim čovekom grada Pavlom Markovim i njegovim timom, Radojević je imao samo reči hvale napominjući izuzetnu koordinaciju sa Milenkom Jovanovim, pokrajinskim poslanikom. Odgovarajući na novinarsko pitanje o budućim projektima, Jovanov ukazuje da će i ubuduće o uspešnosti saradnje dva nivoa vlasti svedočiti dela.

U ranijem periodu u Kikindi smo imali priliku da vidimo kako se u grad formalno slivaju stotine miliona dinara, a da građani od toga nemaju ništa, ali da zato pojedinci imaju mnogo. Sada pravimo potpuno obrnutu priču, a to je da grad i građani imaju koristi, a pojedinci samo kao građani i nikako drugačije. A spomenike onom prethodnom vremenu imate prilike da vidite– istakao je Jovanov dodajući da gradska vlast podjednako brine o periferiji kao i o centru grada.

Nećemo slediti manir da građanima unapred pričamo o stvarima koje oni zapamte, ali političari zaborave. Gradonačelnik Markov pokazuje da jednako brine o svim građanima Kikinde. Nije mu milija lakša varijanta da šminka trg i tri ulice okolo nego se trudi da svi građani Kikinde žive u uređenom gradu– poručio je Jovanov.