Milenko Jovanov: Odakle Kikinda u priči o koridoru prema Tisi?

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Milenko Jovanov je, obrazlažući rebalans gradskog budžeta na sednici skupštine, istakao da je suštinska razlika to što 30 miliona dinara od konkursa “Gradovi u fokusu” ulazi u budžet, dok se oko 100 miliona dinara za putni koridor prema Tisi ne planira jer taj novac neće ni biti prebačen.
milenko-slika
“Odakle Kikinda uopšte u priči o koridoru prema Tisi? Kako je to naša Direkcija postala neko preko čijih računa se pare isplaćuju? Zašto je Kikinda, zbog toga što su te pare računate kao za Kikindu, a sa Kikindom nemaju veze, bila uskraćena za neke druge transfere iz pokrajine, pa kada kažete nismo dobili ništa od Uprave za kapitalna ulaganja, onda izađe tadašnji direktor gospodin Malenković i kaže- kako niste, evo 100 miliona za Kikindu. A tih 100 miliona nikakve veze sa Kikindom nemaju. Ali je bilo veze sa nekim drugim stvarima i odnosima”, naglasio je Jovanov dodajući da se epilog tek očekuje.

most-na-tisi“Kako će to da se završi, tužba “Vojputa” ne samo prema Kikindi, nego prema Kikindi, Crnji i Novom Kneževcu koji je blokiran? Kikinda vodi spor vredan, koliko znam, oko 200 miliona. Ako se taj spor izgubi, zna se ko će morati da plati, a kako smo došli dotle, to je takođe posebno pitanje”; ukazao je potpredsednik SNS.

Iako u skupštinskim klupama ima predstavnika bivše vlasti, koji su sada u redovima opozicije, pitanja Jovanova o sumnjivim poslovima ostala su bez odgovora i bilo kakvog komentara.