Mi vama školski pribor – vi nama pesmu

Ovo nije prvi put da članice Udruženja žena grada Kikinde opredele sredstva zarađena u okviru Dana ludaje za đake neke škole. Dobrodošlica đaka i zaposlenih u školi dokaz je da ovakve akcije utiču kako na kulturu poklanjanja, tako i na kulturu iskrene zahvalnosti.

Najčešće u okviru poseta, kikindsko Udruženje žena se opredeljuje za đake OŠ „6. oktobar“ kojima su i sada imali potrebu da donesu poklone, pažljivo birane i spremljene, u nameri, kako je rekla predsednica udruženja Tanja Korom da bar malo ulepšaju jesenje školske dane:

-Ove godine je ovo druga akcija. Prva je bila u školi “Đura Jakšić” i sad smo u OŠ “6. oktobar”. Doneli smo slatkiše, keks, sokove, zatim školski pribor flomastere, blokove, bojice, sveske. Jako sam zadovoljna saradnjom. Oni jako lepo reaguju kada im se najavimo i to nas ispunjava. Namera nam je da svake godine posetimo dve škole. To je akcija , kojoj prethodi manifestacija “Dani ludaje”. Mi nakon prodaje naših kolača, od zarađenih sredstava kupimo ove poklone za njih i to je onda obostrano zadovljstvo.

Saradnja koja se svake godine obnavlja, navela je direktorica ustanove Vesna Vasić, vrlo je bitna za đake ove škole, koji su već naučili da imaju prijatelje u pojedinim organizacijama i udruženjima:

-Zahvaljujem se Udruženju žena iz Kikinde što nas nisu ni ove godine zaboravili. I ovog puta su nam pripremili skromne poklone, koji su nama potrebni u svakom pogledu. Želim im da taj rad koji sprovode dugo traje.

 

Nakon što su se malo zasladili, popričali, đaci su pošli u svoje učionice, kako bi nastavili sa nastavom, ali su neki đaci, poput Đure Reljina imali potrebu da još nešto otpevaju svojim gostima.