Meštani uredili Iđoš

Centar Iđoša, ali i bliža okolina potpuno je sređen u akciji uređenja sela proteklog vikenda. Pozivu mesne zajednice odazvao se veliki broj meštana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Uređeni su prostor u centru sela, park, rukometni teren, dvorište crkve, objekat nekadašnjeg Lovačkog doma, dok su lovci bili zaduženi za sređivanje atara – istakao je Miodrag Komanov, predsednik MZ Iđoš.

Akciji su prisustvovali: članovi svih udruženja, sportskih klubova, đaci OŠ “Milivoj Omorac” i meštani.

-Cilj akcije je da se uredi prostor u kom živimo, kao i da se poveća svest građana o zaštiti okoline – dodao je naš sagovornik.

U ovom mestu počelo je uređenje atarskih puteva. Inicijativu grada Kikinde rado su prihvatili poljoprivrednici.

-Gorivo je obezbedio Sekretarijat za životnu sredinu, poljoprivredu i ruralni razvoj. Zajedno sa poljoprivrednicima održali smo sastanak na kom je velika većina podržala inicijativu lokalne samouprave. U planu je da se u više faza uredi oko sedam kilometara atarskih puteva – napomenuo je Komanov.

Nedavno je završena sanacija podova u ambulanti Doma zdravlja koji su bili u lošem stanju. Sredstva za radove obezbedila je lokalna samouprava. U Iđošu je u toku i krpljenje udarnih rupa. Ovaj posao završen je u ulici Žarka Zrenjanina gde je bilo i najviše oštećenja na kolovozu. Kako je istakao iđoški knez sve ulice će biti obuhvaćene ovim poslom, kao i put za Mokrin.