Menja se toplovod na tri lokacije u centru grada

Pošto je završena grejna sezona počela je zamena najkritičnijih delova vrelovoda u centru grada. Prema informacijama koje smo dobili iz JP “Toplana” trenutno se radi u ulici Generala Drapšina na dve lokacije . Radovi kod broja 1 su u završnoj fazi i preostaje da se lokacija dovede u pređašnje stanje. Sanacija dotrajalih cevi u istoj ulici, ali ispred broja 8 još uvek je u toku, a radove na ovoj deonici izvode zaposleni u “Toplani”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U toku je i rekonstrukcija topolovoda na Trgu srpskih dobrovoljaca od broja 52 do kraja zgrade bivšeg “Srbijateksa”. Na ovoj deonici zameniće se oko 100 metara vrelovoda. Iako je očekivani rok za završetak kraj juna u “Toplani” ističu da su učestale kiše prekidale radove, tako da postoji mogućnost da se ovaj datum prolongira.

U drugoj polovini sledeće nedelje počeće i radovi u ulici Đoke Radaka, od Svetosavske do Nemanjine ulice. Na trasi u dužini od 130 metara biće zamenjen oštećeni deo magistralnog vrelovoda. Ovaj posao trajaće do polovine jula.

Za sve pomenute radove planirano je oko sedam miliona dinara.

Kako ističu nadležni u JP “Toplana” na ovim lokacijama tokom poslednjih nekoliko grejnih sezona imali najviše havarija. Upravo to je razlog što se na njima radi.

U avgustu će se nastaviti remonti u Mikronaselja, gde je predviđena zamena preostalog dela toplovoda na trasi od magistrale prema bivšem bloku I u dužini od oko 100 metara, kao i radovi na nekoliko priključaka gde je bilo havarije u toku grejne sezone. Održavanje kotlarnica i toplotnih podstanica odvija se u kontinuitetu i trajaće do početka nove grejne sezone.