Menja se svetlarnik u OŠ “Vasa Stajić”

Prednji zid OŠ “Vasa Stajić” izgrađen je od metalne konstrukcije sa staklom debljine tri milimetara. Godine su učinile svoje tako da je svetlarnik površine 200 metara kvadratnih koji obuhvata prizemlje, prvi i drugi sprat postao nebezbedan.

 

 

 

 

-Već duže vreme konkurišemo za sredstva, a odobrena su nam na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje za investiciono održavanje objekata – istakao je Nenad Kihas, direktor OŠ “Vasa Stajić”.

Zid od stakla datira iz 1960. godine i poprilično je propao.

-Gubili smo dosta toplote, a i izolacija zgrade bila je loša. Sada će svetlarnik biti izgrađen od aluminijumske stolarije sa duplim staklima. Radovi će biti gotovi za sedam dana tako da se nadam se da ćemo u ovom polugodištu završiti fasadu oko novog zida i unutrašnje krečenje – kaže Kihas.

Za pomenute radove Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje izdvojio je 3,6 miliona, a Grad Kikinda 510.000 dinara .

-Ove godine dosta je urađeno u školi. Zamenili smo vrata na svim učionicama i drvene prozore pvc stolarijom – zaključio je Nenad Kihas.

U sledećoj godini Kihas očekuje da će škola preko projekata obezbediti sredstva za hoblovanje i uređenje parketa u fiskulturnoj sali. Zajedno sa mesnom zajednicom konkurisaće za novac na konkursu NIS-a “Zajednici zajedno” za rekonstrukciju dela školskog dvorišta gde su fudbalski, rukometni i košarkaški teren.