Memorijalni turnir „Dragan Ciganović Ciga“ održaće se u subotu

U subotu 25. marta Džudo klub „Partizan“ organizuje sada već tradicionalni memorijalni turnir „Dragan Ciganović Ciga“. Ovo takmičenje godinama okuplja najbolje sportiste zemlje i regiona.

Očekujemo da na turniru bude oko 150 takmičara. Kikindu će predstavljati kadeti i juniori našeg kluba. Organizatori i ja kao trener očekujemo naravno medalje, kaže Branislav Zarić, trener u Džudo klubu „Partizan“.

Džudisti „Partizana“ u proteklom periodu bili su veoma uspešni na takmičenjima. Posebno se istakao Nemanja Milić, koji je imao tri borbe na državnom prvenstvu, koje je završio iponom. Njegova očekivanja su velika:

-Ovo mi je treća godina da sam uzastopni državni prvak. U narednom periodu me očekuje balkansko prvenstvo, evropski kupovi i svetsko prvenstvo. Nastupaću i za mlađe seniore i seniore. Na tim takmičenjima takođe očekujem zlato. 

Na prvenstvu države, koje se proteklog vikenda održalo, Milić je postao državni prvak u kategoriji do 60 kilograma. Kako ističu u Džudo klubu „Partizan“, za dobre rezultate neophodni su veliki trud i intenzivni treninzi. Posebno su ponosnu na školu džudoa, koja već godinama priprema šampione.