Memorijalni košarkaški turnir “Jovana Kojić”

Ženski košarkaški klub “Kikinda” organizovao je treći Memorijalni turnir “Jovana Kojić”. Na ovaj način klub je želeo da se seti svoje članice koja je poginula u saobraćajnoj nesreći sa samo 19 godina . Posebno emotivno ovo je bilo za porodicu preminule Jodže.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Turnir nam puno znači. Tri godine kako nema naše Jovane, ali sećanje na nju ne bledi. Drag nam je što ima ovoliko učesnika, a ovi dani ujedno su nam i bolni – rekla je Dragana Kojić, majka.

Na turniru je učestvovalo osam ekipa, 115 košarkašica, iz: Kikinde, Srpske Crnje, Novog Miloševa, Pančeva, Novog Sada i Inđije .

-Ovo je način da promovišemo žensku košarku koja je u poslednje vreme na marginama opstanka u našem gradu. Želimo da omasovimo klub, a ujedno i da promovišemo ženski sport. Plan nam nam je da za sledeću sezonu okupimo seniorski tim koji će igrati u Prvoj B saveznoj ligi – istakla je Mirjana Milanović, trener ŽKK “Kikinda”.

-Ovo je za ženski sport i žensku košarku prilika da im se posveti više pažnje. Zahvaljujući gradu ovaj turnir će se održavati i dalje – dodao je Nikola Lukač, načelnik Severnobanatskog upravnog okruga.

Jovana Kojić poginula je 14. maja 2016. godine nadomak Kanjiže, kod raskrsnice za Mali Pesak. Bila je maturantkinja Ekonomsko-trgovinske škole, koja je s podjednakim žarom volela da peva i igra košarku.