Međunarodni džudo kup “Kikinda 2017”

U organizaciji Džudo kluba “Partizan” održan je 34. Međunarodni džudo kup za mlađe kategorije do 15 godina, koji svake godine okuplja sve veći broj takmičara iz naše i susednih zemalja.

-Ovo je jedna od najmasovnijih i najvećih sportskih manifestacija u Kikindi što doprinosi razvoju sporta i promociji grada. Takmičilo se 350 učesnika iz osam zemalja iz regiona – istakao je Miroslav Bogojević, predsednik UO Džudo kluba “Partizan”.

Značaj turnira je velik za razvoj kikindskog džudoa.

-O značaju turnira za Kikindu i region dovoljno govori činjenica da se turnir organizuje 34. godinu zaredom. Svake godine kup je sve bolji jer na njemu stasavaju mladi sportisti koji postaju dobri ljudi i budući šampioni – rekao je Svetislav Vukmirica, predsednik Džudo saveza Vojvodine

Organizovanje ovog sportskog događaja pomogli su Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Grad Kikinda.

-Svi sportisti koji učestvuju na turniru predstavljaju ogroman potencijal. Uz dobar kvalitetan rad svako od njih može postići odličan rezultat i možda postati budući reprezentativac– dodao je Miodrag Bulajić, član Gradskog veća.

Na kupu su učestvovali takmičari iz:Rumunije, Mađarske, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Srbije.

Sledeće godine u Džudo klubu “Partizan” obeležavaju veliki jubilej 50 godina postojanja.