Međunarodni dan osoba sa invaliditetom: Donacija Saveta za socijalna pitanja GrO SNS za „Našu kuću”

Savet za socijalna pitanja i članovi Četvrtog mesnog odbora Srpske napredne stranke u Kikindi posetili su korisnike Centra za pružanje usluga socijalne zaštite, odnosno „Našu kuću“, gde su zajedno sa korisnicima ove ustanove obeležili Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

Tim povodom donirali su im i rešo i pribor za rad, da bi vreme u ustanovi i korisnicima i zaposlenima bilo što prijatnije:

-Osobe sa invaliditetom susreću se sa različitim problemima, ponajviše zdravstvenim, socijalnim i ekonomskim. Na stručnjacima i na nama koji direktno radimo sa njima je da stalno radimo na tome da se poboljša njihov položaj i prava, kako bi nesmetano funkcionisali u društvu, objasnio je član GrO SNS i predsednik Saveta za socijalna pitanja ove stranke u Kikindi Mladen Bogdan.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom svojevrsni je podsetnik na ono urađeno, ali i na sve ono što još treba učiniti kako bi ovim ljudima život bio sadržajniji i kvalitetniji:

-Srpska napredna stranka, odnosno Grad Kikinda uložio je preko dva miliona dinara u tekuće održavanje ove ustanove. Znamo da je ustanova licencirana i da je to bilo uz pomoć lokalne samouprave. Uz to, projektom u vrednosti od 180 miliona dinara, uz pomoć Gradske uprave u Kikindi reorganizovan je objkat u dvorištu i tako su napravljene slana soba i senzorna soba. Posebno se zahvaljujem radnicima ove ustanove, koji su angažovanjem u akciji „Uzmi račun i pobedi“ doneli Kikindi treće mesto i dobili vozilo sa rampom, koje je značajno za prevoz korisnika dnevnog boravka, dodao je Bogdan.

Pored rešoa i pribora za rad, Četvrti mesni odbor donirao je i plastične čepove korisnicima, kako bi mogli i dalje da budu aktivni učesnici akcije „Čep za hendikep“. Centar za pružanje usluga socijalne zaštite trenutno ima 26 korisnika.