Maturanti uz trubače obeležili kraj škole

Maturanti Tehničke i SSŠ “Miloš Crnjanski” tradicionalno, na grtadskom trgu  uz trubače i pesmu obeležili poslednji nastavni dan u srednjoj školi.

Poslednji nastavni dan, tradicionalnio maturanti srednjih škola obeležavaju uz pesmu i igru. Godinama unazad generacije najstarijih učenika u srednjoj školi, krajem maja odlazi iz školskih dvorišta do trga, gde se odvija centralno okupljanje i slavlje. Učenici Tehničke i SSŠ „Miloš Crnjanski“ u posebnim majicama bili su, prema nekom svom nahođenju, pravi centar sveta, kada se od poznatog oprašta i kreće u neki novi, za neke privlačniji, za one druge pomalo tajnovitiji deo života.

Početak perioda, kada mladost počinje da dobija na odgovornosti verovatno je delimično uslovio i da se nakon podosta kritične slike, u kojoj su se neki od maturanata penjali na skulpturu Porodica, rad akademskog vajara Slobodana Kojića, inače ponos grada Kikinde, koja je već počela da se klati, ipak dozvali pameti i svesti i mirno se pomerili popred, nastavljajući pesmu i igru, uz vesele trubače.