Maskenbal u “Plavom Čuperku”

Princeze, supermeni, betmeni, jednorozi,  kornjače, veštice, lale, vile, ježevi, kornjače, spajdermeni i mnogi drugi na okupu. Vrtić “Plavi čuperak”, dan pred raspust, bio je domaćin maskenbala koji je okupio mališane iz ovog i vrtića “Kolibri”. Vaspitači i deca oživeli su svetove iz mašte.

Ako želimo da se umrežimo sa celim svetom, moramo prvo da se umrežimo između nas. Ovim maskenbalom želimo da označimo početak naše, sve tešnje saradnje među vrtićima. To će se odraziti na naš vaspitni rad, promociju naše ustanove, doći će do novih ideja i projekata-ukazuje Jasmina Drinjak Malogajski, vaspitačica u vrtiću „Kolibri“.

Bajke su jedan od najvažnijih segmenata vaspitno-obrazovnog rada sa decom. Kroz bajke, što podrazumeva i uzimanje uloga i maskenbal, najlakše mogu da im se plasiraju vrednosti kako bi kasnije postali dobri, zdravi i pametni ljudi– kaže Milan Vašalić, vaspitač u vrtiću „Plavi Čuperak“.

Maskenbal je bio prava prilika za druženje, igru, pesmu i zabavu, kao i ispraćaj stare godine -u šarenilu i veselju koje praznici nose sa sobom.