Manje kampera na kikindskim izletištima

Prvi majski dan, nastavlja prema aprilskim pravilima te je manji broj sugrađana, koji su imali želje ali i hrabrosti da tradiciju kampovanja ispoštuju na plus 10, koliko je izmereno jutros. Oni više avanturistički raspoloženi, koji čekaju ovaj datum, kako bi po ko zna koji put osvanuli na Simićevom salašu, kažu valja se izaći, malo igrati odbojke, malo slušati muzika, piti kafa ispod krošnji sve manjeg broja stabala, ali prijateljska i opuštena atmosfera je najbolji razlog

Prohladno vreme, koje tokom noći traži zatvaranje prozora i zagrevanje kuće klima uređajima nisu pokolebali mlade izviđače, odreda Proka S Plavi da već koliko juče dođu do Đomparinog leskara, gde ih je skoro tridesetoro provelo noć, kako kažu kraj logorske vatre i uz gitaru.

Danas su prvomajski kamp doživljaj upotpunili i planiranim aktivnostima, u isčekivanju ekipe akcijaša udruženja Dora sa kojima izviđači usko sarađuju. A, kada je pesma u pitanju u prazničnom jutru, najmlađi izviđači znaju kako da bodre starije u nameri da i ovaj prohladni prvomajski uranak protekne što lepše.