Manifestacija „Kikindsko leto“ po kvalitetu i posećenosti oborila sve rekorde

Tokom četiri avgustovka vikenda, svako mesto u dvorištu Kurije bilo je zauzeto, a publika je neretko i stajala, kako bi ispratila predstavu ili koncert. „Kikindsko leto“ otvorila je multimedijalna umetnica Maja Volk, koja je sa prijateljem Aleksandrom Vavićem, kroz muziku i pesmu, odvela publiku do svih kontinenata. Dva dana kasnije Suzana Petričević dočarala je kikindskoj publici priču o frizerki, koja uspeva da uđe u realitu program. Ovaj komad, koji je napisala Mirjana Bobić Mojsilović, jedna je od najuspešnijih monodrama u Beogradu.

Naredno veče donelo je u Kikindu duh Brazila i ritam Afrike. Na sceni su se našle atraktivne devojke iz plesnog kluba „Sambakinje“ i momci iz „Đambija škole“, koji su oduševili domaću publiku. Kikindu je posetio i poznati novinar Bora Otić. Njegova emisija „Petkazanje“ postala je kultna, a publika je slušala priče o njenom nastanku i samom životu. Naš grad, koji je posetio više puta, pamti samo po dobrom. Prava poslastića čekala je već narednog vikenda ljubiteljke istinskog rokenrol zvuka, jer su na sceni u dvorištu Kurije nastupili kultni bendovi Crni biseri i Džentlmeni.

Drugi vikend avgusta obeležili su i „Razgovor s povodom“ dr Milovana Blažića. Osim „Knjige o Milutinu“ Danka Popovića, dr Blažić se osvrnuo i na fenomene genija i ludila. Monotoniju je razbila i pevačka grupa „Muzika srca“ iz Novog Sada, koja je pred Kikinđanima izvela poznate melodije pop muzike.

Treći vikend bio je možda i najbogatiji i najposećeniji. Otvorilo ga je disko veče, na prostoru Otvorenih bazena SC „Jezero“ poznati dj Sava Grabić, kao nekad, puštao hitove sedamdesetih godina prošlog veka, koji su bili simbol nekadašnje diskoteke „Delfin“. Kikinđani, stari i mladi, neumorno su đuskali uz ritmove Abbe, Bonny M-a i ostalih disko zvezda. „Kikindsko leto“ se ponovo vratilo u Kuriju. Veliki ansambl, na čelu sa beogradskim glumicama Snežanom Savić i Milicom Milšom, izveo je komediju „Zabranjeno voće“, koja je Kikinđane odvela u srednjevekovnu Veneciju. Usled lošeg vremena, KUD „Sunčana jesen“, koje svake godine Kikinđane obraduju letnjim koncertom, svoj nastup imalo je u sali Narodnog pozorišta.

Poslednjeg vikenda pripremljen je program za najmlađe sugrađane, koji su uživali u predstavi „Elza i zaleđeni Hans“, a dan kasnije na sceni se našla sve popularnija pevačka grupa „Melizmi“ ADZNM „Gusle“. „Kikindsko leto“ završeno je hit komedijom „Brakolomije“.

Tako su se tokom četiri vikenda u našem gradu smenjivali glumci, muzačari, atraktivni igrači i čuvari narodne tradicije. Možemo slobodno reći da je ovo bilo najposećenije „Kikindsko leto“, a Kikinđani su dokazali da pravi kvalitet uvek nađe put do publike.