„Mamuti“ ostaju u Prvoj ligi Srbije

Seniori Kluba američkog fudbala „Mamuti” izgubili su u nedelju na domaćem terenu odlučujuću utakmicu za prvo mesto i direktni plasman u viši rang – Prvu ligu Srbije. Bolja od Kikinđana bila je ekipa „Black Hornets” iz Jagodine, koja će naredne sezone nastupati u elitnom rangu. Konačan rezultat 21:13 za goste.

Utakmica u Kikindi nije obilovala poenima, kako se možda očekivalo na osnovu dosadašnjih igara oba tima, u kojima su se napadi isticali više nego odbrana. Jedan tačdaun razlike bio je dovoljan da Jagodinci ostvare preko potrebnu pobedu, dok Mamutima ostaje da u preostalom meču protiv „Wild Dogs“-a sigurnijom igrom ostanu u trci za baraž. Međutim, u tom raspletu neće sve zavisiti od njih.

Razlog poraza svog tima kvoterbek Mamuta Branislav Fekete vidi u nedovoljnom vremenu za oporavak i odmor igrača. Podsetimo, Kikinđani su pre samo šest dana odigrali težak meč protiv Angel Warriorsa iz Čačka.

Završnica Pionirske fleg lige Srbije (U15) održaće se u subotu 27. maja u Kikindi, a fleg ekipe Mammoths, Pirates, Royal Crowns i Meridian Indians nadmetaće se za naslov 12. prvaka države.

Finale takmičenja u beskontaktnoj verziji američkog fudbala u uzrasnoj kategoriji do 15 godina održaće se na stadionu FK ŽAK, a početak je u 14 sati.