Malci-genijalci

 

Na velikoj međunarodnoj Olimpijadi u mentalnom računanju koja je održana u kongresnoj sali Sava centra, protekle nedelje učestvovalo je 1200 takmičara iz petnaestak evropskih zemalja, uzrasta od 5 do 12 godina. Kikindski Malac genijalac, šestogodišnji Mateja Tatomir osvojio je treće mesto.

Učesnici Olimpijade su bili iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Mađarske, Švajcarske, Rusije, Ukrajine, Slovačke. Među svim tim pametnim genijalcima, u konkurenciji 1200 učesnika, u svojoj kategoriji, kikndski predškolac Mateja Tatomir osvojio je pehar i treće mesto.

 

 

 

 

Ono što treba reći, navela je Ana Đomparin, predavač uškoli Malac genijalac,  je da je Malac genijalac jedina škola u Evropi, koja primenjuje autentični japanski metod mentalne aritmetike:

Zahvaljujući ovom jedinstvenom metodu postižu se revolucionarni rezultati u intelektualnom razvoju dece. Proces učenja brzog računanja zasniva se na drevnoj japanskoj računaljci – abakusu. Na ovaj način, postiže se uspešan trening mozga kreiran sa idejom da se vežbaju različiti mentalni kapaciteti, kao što su: memorija, koncentracija, vizuelizacija, analitičnost i logika.

Sve ono što se nauči u ovoj školi vrlo je primenljivo i pomaže u klasičnoj nastavui, tvrdi i Mina Albulov, koja je peti razred OŠ “Jovan Popović”, a drugi razred u školi Malac Genijalac.

Osim Meteje, na olimpijadi dobro su se pokazali u svojim kategorijama i Miloš Jakšić kao i Aleksandar Berta, plasiravši se u prvih pet. Nešto više o školi Malac genijalac, u kojoj je upis u toku, ali koju, kako su vaspitači naglasili ne upisuju posebna deca, već je to škola u kojoj deca svojim zalaganjem, trudom i vežbama postaju malci genijalci možete pogledati u našoj emisiji Rubinizmi koja je na programu petkom u 21 sat.