Mala i srednja preduzeća DMK “25. maj – Tehnika”

U sklopu serijala malih i srednjih preduzeća predstavljamo firmu DMK “25. maj -Tehnika”. Nastala je nakon što je posle stečaja zatvorena nekadašnja Fabrika poljoprivrednih mašina “25. maj” koja je zapošljavala oko 300 radnika. Sadašnje preduzeće koje se se bavi izradom, montažom i servisiranjem opreme osnovali su su bivši radnici i Aleksandar Spasić.

-Petnaestak radnika organizovalo se i zajedno sa mnom osnovali smo firmu. Preduzeće je likvidno, nismo nikome dužni i za sada dobro poslujemo – istakao je Aleksandar Spasić, direktor DMK “25. maj – Tehnika”.

Osnovna delatnost su bravarski poslovi.

-Radimo po principu ključ u ruke, a nudimo i usluge. Proizvodimo delove za brodove, izvozimo kontejnere. Konkurs za radnike je uvek otvoren. Najviše nam trebaju bravari i varioci. Po potrebi se radi i nedeljom jer sada je sezona. Firma se svake godine širi. Imamo hale na oko 4.000 kvadratnih metara – dodao je Spasić.

Firma je osnovana pre 10 godina. Prostire se na četiri hektara, a nedavno je otkupljeno još zemlje na kojoj će nići nova hala.