Maja Telečki i Korana Nedić, vaterpolo sudije…

Kikinda je domaćin kvalifikacionih utakmica u vaterpolu,  za Kup Vojvodine. Najmlađi tim kikindskog vaterpolo kluba “Žak”, nakon par godina pauziranja, odigrao je prvu zvaničnu  utakmicu protiv ekipe iz Bečeja.

Kako je naveo vaterpolo trener mlađih kategorija vaterpolista Aleksandar Pavić, iako nisu pobedili u nadmetanju protiv ekipe iz Bečeja, vrlo je bitno da se ekipa baš u okviru realinih i zvaničnih utakmica ustroji kao tim..

 

-To su igrači do 12 godina, najmlađa selekcija, koju imamo. Planiramo da baš sa njima popunimo onaj jaz koji imamo sa ekipama. Žak je igrao protiv Bečeja. Iako smo izgubili, rezultat nam nije bio bitan, jer nam je cilj da se deca integrišu u ovaj naš sistem, da krenemo da igramo. Ovo je praktično njima prva zvanična utakmica, sa semaforima, sudijama…

 

U okviru turnira vaterpolistkinje Korana Nedić i Maja Telečki, koje su letos odbranile test sada polažu praktični deo za zvanje vaterpolo sudije, tako što sude na utakmici.

 

 

Svetske i evropska vaterpolo organizacije traže da sve zemlje koje imaju vaterpolo žensku reprezentaciju imaju i ženske sudije.

 

 

Za sada Srbija ima jedino jednu ženu vaterpolo sudiju, inaternacionalku Ivanku Raković.

Nakon polaganja i položenog ispita I Kikinđanke Korana Nedić i Maja Telečki će se naći na listi vaterpolo Saveza Srbije i Vojvodine, što će imati dodatno dobar učinak za ovaj sport u našem gradu