“Maj mesec matematike M3” u Kikindi

Osmi put Centar za promociju nauke i Matematički institut organizuju nacionalnu manifestaciju “Maj mesec matematike M3”, sa sadržajima i programima širom Srbije.

Kikinda će četvrti put u okviru majskih matematičkih aktivnosti biti deo ove manifestacije, u kojoj će učestvovati deca osnovnih i srednjih škola, rekao je predsednik aktiva nastavnika matematike  Danilo Borovnica i dodao:

-Kikinda se i ove godine nalazi na mapi gradova koji nizom aktivnosti obeležavaju maj-mesec matematike. Ove godine će biti organizovane radionice Stringard, modularni origami, nacrtajmo moje ime, u okvuru kojih će đaci imati priliku da pokažu svoju kreativnosta ali i logiku. Aktivnosti su parcijalno podeljene, ajmasovnije takmičenje „QR potera za blagom“ je ekipnog karaktera i dešavaće se 23. maja  na trgu.

Takmičenje u šahu obuhvatiće i učenike srednjih škola, a ove godine je i u planu izložba, učeničkih radova. Povodom godine koja je posvećena naučniku Milutinu Milankoviću u CSU biće organizovana izložba radova o njegovom životu i radu. Takođe je planirano i naučno popularno predavanje Alekse Konstantinova, koji studira u Americi. Za samu završnicu manifestacije, tačnije 31.maja biće organizovana dodela nagrada, za sve pobednike takmičenja.