Magnezijum i njegova upotreba

Organizam se u prolećnim danima bori sa umorom i malaksalošću. Tada obično pribegavamo raznim vitaminskim preparatima, koji bi mogli da nam pomognu, kako bi lakše podneli oscilacije u vazduhu. 

Jedan od najčešćih preparata je mineral magnezijum, kog ima osim u hrani i u tabletama, kapsulama, kao i u praškastom stanju. Ipak, najbolje je poslušati savet lekara i farmaceuta kada odlučimo da na ovakav način poboljšamo svoje zdravstveno stanje, navodi šef apoteke Cvejić, master farmacije Tijana Dimitrijević:

-Šumeće tablete se savetuju, ali je potrebno biti oprezan prilikom njihovog korišćenja. Oblik koji je povoljniji su direkt oblici ili kapsule. Kapsule su često sa vitaminom B6, koji pomaže njegovu iskoristljivost i deluje sinergistički sa magnezijumom. Sugrađani dolaze u apoteke Cvejić i razgovaraju na temu minerala i vitamina kao i šta bi od preparata bilo najbolje koristiti. Potrebno je voditi računa i o balansu.

U ovim apotekama, koje su raspoređene i po svim okolnim selima u ponudi su razne pogodnosti, kao što je kartica sa sedam  posto popusta i  poklon kartica od 200 dinara za nalepnice prilikom podizanja recepta, takođe je omogućena kupovina putem administrativne zabrane.