Luki Nepergaći pripala 44. Zlatna rukavica

Zlatnu rukavicu’’ za najboljeg boksera na turniru koji je 44. put organizovao Bokserski klub „Kikinda“ osvojio je Luka Nepergaća, bokser OBK ’’Kikinde’’. Od ove godine uvedena je i nova nagrada „Vujketova rukavica“, za  najbolje kikindske boksere. Ove godine su to bili Luka Nepergaća i Sara ŠkapikBokserki klub ’’Kikinda’’ organizovao je tradicionalnu 44. ’’Kikindsku zlatnu rukavicu’’, a ujedno i 10. kolo Prve lige sever u boksu. Učestvovalo je oko 60 takmičara, rekao je Komesar lige Milan Škapik:

-Vrlo je teško organizovati ovakav turnir i zbog datuma. Kraj decembra nam ne ide na ruku. Klubovi su već krenuli sa raspustom. Da je drugi datum, bilo bi masovnije.Od ove godine uprava OBK ’’Kikinda’’ odlučila je da uvede novu nagradu za najboljeg kikindskog boksera i bokserku u prethodnoj godini – ’’Vujketova rukavica’’ u znak sećanja na dugogodišnjeg kikindskog boksera i trenera, Slobodana Vujanića.

’’Vujketova rukavica’’ pripala je Luki Nepergaći i Sari Škapik. Inače, ova mlada bokserka do sada je briljirala u svetu boksa. Kako kaže priprema se za Međunarodni turnir „Kup nacije“, gde je učestvovala i ranijih godina.

Na turniru, koji je 44.put organizovan uKikindi okušali su se bokseri iz više gradovam, a među njima i prošlogodišnji osvajač kikindske „Zlatne rukavice“Vladimir Gubaš, Sombor.

Najbolji u kateoriji pionira je bio Miroslav Milićev iz BK ’’Jedinstvo’’ u Novom Bečeju, u kategorji školarki za najbolju proglašena Sara Hornjak iz BK ’’Vojvodina’’ Novi Sad. Kod školaraca, najbolji je bio Damir Jajić iz vrbaškog ’’Čarnoka’’, dok je titulu najbolje kod juniorki osvojila Aleksandra Tepavac iz ’’Sombora’’.

Dobra kondicija i umeće viđeni su u kategoriji juniora, a najbolji među njima je bio Stefan Camović iz vrbaškog ’’Čarnoka’’. Devojke su takođe pokazale veliku srčanost a, najbolja je bila Ivana Podkonjak iz novosadskog ’’Patriote’’. U kategoriji seniorki za najbolju je proglašena Kikinđanka Dragana Golić.