„Ludi letnji ples“ za kikindske osnovce

Kulturni centar Kikinda pripremio je novu radionicu za decu školskog uzrasta. Oni će u naredna dva i po meseca imati priliku da se upoznaju sa različitim plesnim žanrovima kroz program upadljivog naziva „Ludi letnji ples“:

-Odlučila sam da to bude ples koji će mlade sugrađane podići na noge tokom leta. Cilj je prvenstveno da se zabavimo. Časovi će sadržati osnove svakog plesa kojim sam se do sada bavila, s obzirom da sam išla u osnovnu baletsku školu, a posle sam se bavila i latino-američkim plesovima, ovo će biti sublimacija svega što sam do sada naučila, objašnjava instruktorka plesa Tijana Levnajić.

Radionica je namenjena deci od 8 do 15 godina. Zvanično počinje sa radom 17. jula, ali besplatni promo časovi će biti održani ranije:

-Prvi čas biće održan sutra od 18 časova, drugi u četvrtak u isto vreme. Tada zainteresovani mogu da dođu i upišu se.

Radionice će biti upriličene utorkom i četvrtkom od 18 sati i trajaće oko sat i po vremena. U zavisnosti od broja prijavljen videće se da li postoji potreba da se oformi dve grupe, jer je veliki raspon godina između najmlađih i najstarijih osnovaca.

Mislim da ću ih podeliti u dve grupe, jer je veliki raspon godina u pitanju.

Tijana Levnajić, koja će i držati časove, studentkinja je Učiteljskog fakulteta, te joj rad sa decom školskog uzrasta nije nepoznat. Kao neko ko je završio Nižu baletsku školu, istakla je zbog čega je važno da se mladi posvete baš plesu, pogotovo tokom raspusta:

-Nemaju nikakve aktivnosti i slobodni su, pa je ovo pravi period da rade na izgledu svog tela i kondiciji. Tokom letnjeg raspusta ne treba da zapostavimo svoj izgled, a i obaveze koje imamo kada su fizičke aktivnosti u pitanju. Takođe, ovo je i odličan način da provedu letnji raspust dalje od računara ili pametnih telefona.

Cena radionice na mesečnom nivou iznosiće 1200 dinara, ali će u julu ta suma će biti prepolovljena, budući da se kreće od polovine meseca. Svi zainteresovani mogu se javiti na broj telefona 065/20-56-450.