“Luda čajanka” mjuzikl OŠ “Feješ Klara”

Učenici i zaposleni u OŠ „Feješ Klara“ podelom priznanja najzaslužnijim učenicima i predstavom „Luda čajanka“ završili su  ovogodišnje obeležavanje Dana škole.

OŠ „Feješ Klara“ ove godine je obeležila 205 godina postojanja, te su  u ovoj ustanovi osmislili celonedeljna dešavanja. Kako je, u okviru završne priredbe, koja je organizovana u Narodnom pozorštu rekao direktor škole, Radič Ignac,  u  manifestaciji koja je imala više segmenata, učestvovao je veliki broj učenika.

Kako je objasnila nastavnica književnosti Tanja Stojanović, tim nastavnika i učitelja je koordinirao celim programom, te su učenici mogli savršeno dobro da pripreme, posebno osmišljen  mjuzikl, što nije do sada rađeno u školi. Predstava je bazirana na segmentu „Luda čajanka“, koji  je izvučen iz bajke „Alisa u zemlji čuda“, u kojoj je veliki broj  đaka bio skoro profesionalno kostimiran, zahvaljujući instrukcijama i pomoći profesionalaca. U OŠ “Feješ Klara” 245 učenika, raspoređenih u 17 odeljenja pohađa nastavu. Od tog broja,  u 8 odeljenja se nastava odvija na mađarskom jeziku, a  u devet odljenja na srpskom jeziku. Sledeće nedelje će u školi biti upriličena postavka izložbe crteža učenika, povodom otvaranja kabineta za likovnu kulturu. Tom prilikom će učenike kroz posebnu radionicu o grnčarstvu podučavati gost umetnik iz Mađarske.