Lokalna samouprava pomaže preduzetnike

Treću godinu zaredom, grad opredeljuje sredstva za pomoć preduzetnicima. Na ovakav način grad pokazuje da se primenjuje pravi model podrške privrednim subjektima.

Dokaz tome je, kako je naveo član GV Miodrag Bulajić, 21 pristigla prijava na javnom konkursu za dodelu subvencija za razvoj preduzetništva mikro malih i srednjih preduzeća, od kojih je devet odobreno:

-Sredstva će biti iskorišćena za mašine i opremu,  potrebnu kako bi se pomoglo preduzetnicima da vode što uspešnije svoje firme, ali i kako bi obezbedili i nova radna mesta. Kupovinom opreme i mašina vlasnici i pokretači mikro, malih i srednjih preduzeća osavemenjuju i ubrzavaju svoj proces proizvodnje, ali najbitnije je i podatak da na taj način postaju konkurentni na tržištu, a poseban benefit je zapošljavanje novih radnika.

 

Mogućnost da se proizvodnja poboljša i ubrza kroz upotrebu adekvatnih mašina pomoć je na koju je vredelo čekati, smatraju ovogodišnji potpisnici ugovora za razvoj preduzetništva. Najniža suma, koja je ugovorom opredeljena je u iznosu od 111. 000, a najveća 350. 000 dinara.