Lokalna izletišta spremna za 1. maj

Početkom nedelje protiv krpelja su tretirana omiljena lokalna izletišta. Osim toga pokošene su zelene površine , a postavljeni su i kontejneri za otpad.
-Želela bih da se naši sugrađani lepo provedu tokom prvomajskih praznika i da uživaju u prirodi. Apelujem na sve građane da vode računa o životnoj sredini, da otpad odlažu u kontejnere, da ne lome drveće i ne uništavaju okolinu – istakla je Miroslava Krnić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine.


Protiv krpelja su tretirani: Veliki park, Staro jezero, SC „Jezero“, Eko staza sa igralištem za pse, potez Kvantaša, naselja Strelište i ŽNR, igrališta u ulici Slobodanke Acigan, A naselju i naselju Nikole Francuskog, Vodice, Simićev salaš, deo Peskare, Mikronaselje, Trg srpskih doborvoljaca, prilaz “Terri” iz ulice Danila Kosića.
Najviše sugrađana 1. i 2. maja posetiće Šumicu gde je postavljen luna park “Casagrande”. Deca i mladi moći će da uživaju u vožnjama, a ove godine na raspolaganju su automobili na sudaranje, vožnje na ringišpilu, rolerkosterima za decu i odrasle, kao i na adrenalinskoj mašini “škorpion”. Novina je da je postavljen džamping za decu. Cena jedne vožnje je 100 i 150 dinara i neće se menjati 1. i 2. maja.


Sekretarijat za zaštitu životne sredine prema planiranom programu deratizacije i dezinskecije obaviće još dva tretmana protiv krpelja.
-Drugi tretman protiv krpelja biće obavljen u maju, a treći u junu. Suzbijanje glodara planirano je u junu i oktobra. Prvi tretman protiv komaraca već je završen na površini od 22 hektara za šta je bio zadužen Pokrajinski sekretarijat. Obavljen je larvicidni tretman komaraca, a adulcitidni tretman očekuje nas polovinom maja – rekla je Miroslava Krnić.
Larvicidni tretman protiv komaraca obuhvatio je grad i sela, posao je dobila firma “Ekosan” iz Beograda.