“Ljubav nje dovoljna” u Narodnoj biblioteci

Gostujući u Narodnoj biblioteci, autorka romana „Ko plače“, „Azil“, „Čitati more“, „Acqua alta“, zatim eseja „Anatomija zanosa“, „Božanstveni bezbožnici“, „Senke“, Sanja Domazet predstavljajući svoju najvnoviju knjgu „Ljubav nije dovoljna“ kikindskoj publici, navodi da živeti u ljubavi znači biti potresen, dotaknut kako od patnje tako i od divote.

Poslednji rukopis je drugačiji od žanra koji je njen lični pečat. Na ovaj način ljudska najtananija osećanja imaju šansu da se iskažu, jer se ljubavi nikada ne završavaju, te da za ljubav nema pomoći osim voleti više, kao i da strastvenost uvek čini čoveka moćnim:

-Nekako baš ova tema se lepo primila kod čitalaca, Dobila je lepe kritike za sada, možda će se neko javiti sa drugačijim mišljenjem. Za nešto “ciglu” mesec dana prvo izdanje je otišlo. To mi se nikada nije desilo, ni sa jednom mojom knjigom! Moje knjige imaju jednu grupu čitalaca, nemam ja ni milione ni 100 hiljada tiraža, nije ovo ni Amerika, ni Rusija ali ta jedna kritična grupa mojih čitalaca, oko 5 do 6 hiljada  se pronašla i odabrala ovu knjigu, koja govori o ljubavi, o kojoj gotovo da ne znamo  ništa. 

Da li smo ljubavlju kažnjeni i da li sami sebe kažnjavamo, da li je ljubav fikcija i šta je ono što komplikuje odnose na uštrb baš onih koji vole, večite su dileme emotivnog bića.

Domazet smatrada da čovek nikada ne treba da ostane sam i da je između samoće i boli zbog ljubavi bolje izabrati patnju. U ovoj knjizi govori se o običnim ljudima i njihovim neobičnim osećanjima: od Moskve i Beograda do japanskih šuma smrti i zabačenih kineskih provincija:

-O čuvaru muzeja, koji se zaljubljuje u statuu, koju čuva, zatim o jednoj ljubavi u toku ruske revolucije. To nisu slatke ljubavne priče, u kojima se sve lepo završava. Sve ove priče su se dešavale.

Sanja Domazet je prozni i dramski pisac. Sarađivala je sa kikindskim pozorišnim ansamblom u komadu „Punjene tikvice“, reditelja Ljuboslava Majera, za koji je tekst njeno autorsko delo. Dobitnica je nagrade za Najbolje novinarsko pero, za najbolju knjigu ženskog autora u Srbiji, zatim za najbolji roman u regionu. Radi kao profesor na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.