“Lidl” otvoren i u Kikindi

Tačno u osam sati gradonačlenik Pavle Markov i zaposleni presekli su vrpcu tako da je dugo očekivani nemački trgovinski lanac “Lidl” otvorio vrata potrošačima i u Kikindi. Rafove u savremenom diskontu prvi su obišli prvi čovek grada i predstavnici “Lidla”.

 

 

 

 

 

 

-Od samih najava da će “Lidl” doći u Srbiju mi smo izrazili želju da otvore objekat i u našem gradu. Kao grad želimo da imamo što veću konkurenciju u oblasti privrede, pa tako i trgovine jer je u interesu naših sugrađana da imaju što veću ponudu, a samim tim i izbor. “Lidl” je kompanija koja ima jednu od najkvalitetnijih ponuda, a cene su među najnižima na tržištu – istakao je Pavle Markov, gradonačelnik.

U “Lidlu” je zaposleno više od 40 ljudi koji imaju kvalitetne uslove rada što je smanjilo nezaposlenost.

Specifično za Kikindu u odnosu na druge gradove je da smo partnerstvom sa “Lidlom” došli do najidealnije lokacije za sve nas. Objekat se nalazi u najužem centru grada čime smo svim građanima olakšali kupovinu. Sa druge strane u ovom delu Kikinde poboljšali smo komunalnu infrastrukturu što je doprinelo razvoju centra. Imati “Lidl” u gradu je znak da spadamo u najrazvijenije lokalne samouprave u Srbiji i regionu – rekao je Markov.

Prvi sugrađanin koji je došao na otvaranje nove prodavnice je 78-godišnji Milan Samardžija. On je stigao u šest sati:

Jedva sam čekao da se “Lidl” otvori i to sam govorio od kada je počela izgradnja. Ni u jednu drugu prodavnicu neću ići jer ovde mogu da računam kvalitet.

“Lidl” prodavnice su otvorene svakog dana od 8 do 22 sata, a akcijske ponude u ovom trgovinskom lancu počinju četvrtkom i ponedeljkom i traju tri dana.

Da bismo danas bili u Kikindi i da bi investicija bila realizovana dugujemo veliku zahvalnost loklanoj samoupravi. Objekat se proostire na 1.400 kvadratnih metara. U asortimanu je 1.500 proizvoda od kojih je 350 od domaćih proizvođača – dodala je Đurica Kujundžić iz Kompanije “Lidl”.

Pored banana koje se prodaju po ceni od 59,99 dinara, po istoj ceni, na akciji, može se kupiti i litar dugotrajnog mleka, dok je za pola kilograma svežih šnicli buta potrebno izdvojiti 149.99 dinara.U radnjama nema klasičnih polica, nego je roba izložena u kutijama, a specifičnost je i da su cene istaknute iznad proizvoda na koje se odnose. Tu je i pekara u kojoj se pecivo peče nekoliko puta dnevno, dok kupci kupljeni hleb mogu da iseku na željenu debljinu uz pomoć mašine za sečenje. “Lidl” Srbija ima 23 objekta u kojima radi više od 1.500 zaposlenih.