Licitacija državne zemlje

Od ponedeljka do četvrtka biće održana licitacija za izdavanje državne zemlje u zakup. Zainteresovani poljoprivrednici imali su priliku da pogledaju parcele koje se izdaju u svim katastarskim opštinama,a ukupno će biti ponuđeno oko osam hiljada hektara državnih oranica. Broj hektara koji se licitira nije ograničen, a u svakom od devet sela ima od 200 do 400 hektara zemlje za izdavanje, dok je u gradu znatno više oranica koje će biti predmet licitacije.
Dosadašnje iskustvo pokazuje da će za licitaciju državnih oranica biti zainteresovano od 400 do 500 zakupaca.
U ponedeljak s početkom u 16 sati će se licitirati zemlja u Sajanu, u 17 sati i 30 minuta na redu je katastarska opština Rusko Selo, a u 19 Mokrin. U utorak u 16 sati održaće se licitacija za oranice u Nakovu, u 17 sati i 30 minuta u Banatskom Velikom Selu i u 19 sati u Banatskoj Topoli. Pretposlednjeg dana na redu je izdavanje državne zemlje u 16 sati u Novim Kozarcima, u 17 sati i 30 minuta u Iđošu, a u 19 časova u Bašaidu. Od 16 sati, u četvrtak, 1.decembra, licitiraće se državna zemlja u Kikindi. Sve licitacije biće održane u Svečanoj sali Skupštine Grada.
Za prvu klasu zemljišta početna cena biće oko 25 hiljada dinara, drugu, 23, a treću 20.500 dinara. Za pašnjake,livade, trstike, močvare i zaštićene zone cena će biti manja 20 odsto u odnosu na prosečnu cenu pomenutih kategorija zemljišta.