Letnji bioskop u dvorištu biblioteke svakog utorka i petka

I tokom avgusta, u dvorištu Narodne biblioteke „Jovan Popović“ svakog utorka i petka nastavlja se letnji bioskop. Večeras (utorak, 3. avgust) na repertoaru je sinhronizovani animirani film „Hrabri vitez Trenk“.
Radnja ovog evropskog crtanog filma za koji savremena kritika kaže da je “Mač u kamenu” nove generacije, smeštena je u srednji vek među vitezove, ulične svirače i zmajeve. Ovo je priča o dečaku Trenku koji uči šta su junaštvo i hrabrost

U petak 6. avgusta, posetioci će biti u prilici da pogledaju film „Pod pretnjom“. Kanadski akcioni triler donosi priču o Joeu Bravenu, skromnom drvoseči koji se zajedno sa svojom porodicom smestio u planinama u blizini američko-kanadske granice.

Ali kada skupina naoružanih i opasnih ljudi smesti svoju pošiljku droge u blizini njegove kolibe, Braven će biti prisiljen učiniti sve u svojoj moći kako bi spasio svoju porodicu.

Sinhronizovani crtani film „Bezrepi Pele“ biće prikazan 10. avgusta. To je švedski animirani klasik o simpatičnom razmaženom mačetu koje je izgubilo rep. U petak 13. avgusta pred gledaocima će se naći krimi triler „Igra vešala“ sa Al Paćinom u glavnoj ulozi. Detektivi odeljenja za ubistva udružuju se sa kriminalnim profajlerom kako bi uhvatili serijskog ubicu, čiji su zločini inspirisani dečijom igricom – Igra vešala.

Tom i Bob, misija spasavanja sveta“ je crtani film koji je na repertoaru 17. avgusta. U ovoj porodičnoj avanturi Tom i Bob kreću u opasnu pustolovinu da bi spasili tri vanzemaljca, ali i svoje prijatelje iz šume gospodina Medveda, Žirafu, Pingvina i Slona od opasnih Grebatora.

Zaljubljen u moju ženu“ biće prikazan 20. avgusta, a 24. avgusta „Crna reka“ (Fleuve noir). Okosnica krimi drame iz 2019. je slučaj nestanka tinejdžera Denija, koji je poveren istrošenom detektivu i alkoholičaru (Vincent Cassel). On se posvećuje istrazi u cilju pronalaska momka, iako ne brine o sopstvenom sinu tinejdžeru koji se upliće u trgovinu narkoticima.

Ulazak je besplatan, a sve projekcije počinju u 21 sat. Letnji bioskop deo je Kikindskog leta koje organizuje Turistička organizacija Grada Kikinde i koje je, i ove godine sugrađane i goste našeg grada obradovalo brojnim zabavnim, muzičkim, kulturnim i sportskim sadržajima.