“Leti pesma oko sveta”…”Mamama na dar”

Balerine Baletskog zabavišta Kulturnog centra  i ovoga puta su koncertom „Mamam na dar“ izazvale ovacije kod publike. Koncert je tradicionalno održan u Narodnom pozorištu uz učešće velikog broja balerina.

Veče emocija, prepuno lepo obrađenih i poznatih muzičkih numera, uz uvežbane korake malih balerina s pravom nosi  epitet jednog od najemotivnijih koncerata, koje tradicionalno za sve sugrađane, a pogotovo za mame, priprema Baletsko zabavište Kulturnog centra.

Pod nazivom „Mamama na dar“, nastavnice Ingrida Vojvodić Crnomarković, Dragana Karanović Ana Bujić, koje vode baletsko zabavište pri kikindskom Kulturnom centru, a od nedavno i u Novom Miloševu, potrudile su se da prirede još jedno veče za pamćenje.

-Ovo su male balerine Kulturnog centra, Baletsko zabavište. Oni zaista imaju tradiciju da ovako čestitaju mamama praznik. Tu su i recitacije i pesme, tako da deca od tri godine pa do sedme žele ovako da čestitaju praznik mamama.

Ove godine uvedena je i jedna novina, koja je kroz dobro poznate i rado pevane numere, uz baletsku koreografiju izazvala spontani aplauz publike>

-Ovoga puta će i mame izaći na binu. Zaplesaće sa svojom decom. Biće nas puno i biće baš lepo.

U Kulturnom centru godinama radi i radionica, „Čarolija mašte“,koju uspešno vodi Ljiljana Bogosavljev. Iz te radionice izmaštan je i prigodni poklon koji je uručen svim mamama, koje su se sinoć družile sa najmlađim balerinama u okviru koncerta „Mamama na dar“