Legendarna Koka, Jelica Sretenović svoj rođendan proslavila sa Kikinđanima

Proslavom rođendana čuvene srpske glumice, Jelice Sretenović, uz puno priče, smeha i pozitivne energije u Kulturnom centru počela manifestacija „Nedelja žene“. Publika je imala mogućnost da čuje zanimljive priče iz bogatog glumačkog iskustva, kao i razne sanegdote ali i prisećanja o saradnji sa legendarsnim glumcimsa i pevačima poput Nenada Radulovića, Zorana Radmilovića, bate Živojinovića i drugih.

Spontanost kao zaštitni znak poznate srpske glumice omogućila joj je da do sada ostvari dosta poslovnih saradnji, između ostalog i da se baš na svoj rođendan pojavi i obeleži ga u našem gradu:

-Radujem se što sam danas tu, u vašem gradu. Kada sam se dogovarala sa direktoricim Kulturnog centra, kada bih mogla doći, bilo je pitanje da li će to biti danas, ili sutra. Ja sam rekla, danas! Hoću baš rođendan da proslavim ovako. Ovaj rođendan ću svakako još više pamtiti i zbog vas koji ste danas tu sa mnom.

Od prvih svojih pojavljivanja, kada je počela svoj život na „daskama koje život znače“ kako kaže pamti glumačke izazove sa velikanima srpskog glumišta. U odnosu na one dane i ono vreme, kada je i sama dobila svoju zvezdu na nebu popularnosti, primetna je razlika.

O plejadi mladih glumaca sa kojima je takođe uspešno razvila i odnos uzajamnog poštovanja, ali i drugarski odnos smatra da je pred njima takođe trnovit put dokazivanja, ali da i da postoji potencijal. Kroz 45 godina, koliko traje lik i delo Jelice Sretenović, upoznali smo Jasnu iz Nacionalne Klase, Živanu iz Priča iz radionice, zatim Ljubičicu iz Jezičkog odeljenja, pa Kaliopu iz Zone Zamfirove. Igrala je u Kamiondžijama, Tesnoj koži, Policajcu sa petlovog brda, Pokondirenoj tikvi, Vojnoj akademiji, ipak najveću popularnost je doživela igrajući intrigantnu službenicu Koviljku Stanković-Koku u Boljem životu.