“Laži me” nakon 25 godina braka

Kikindska publika je u dvorištu Kurije, a u okviru Kikindskog leta imala priliku da pogleda pozorišni komad “LAŽI ME”.

U režiji Dragoslava Dabića tekst pozorišnog komada, „Laži me“ koji potpisuju Saša Simović i Željko Mijatović, poveren je glumcima Sandri Bugarski i Aleksandru Duniću, koji su je proteklog vikenda odigrali pred kikindskom publikom u dvorištu Kurije.

Predstava je inspirisana crno humornim poetsko-proznim zapisima o ljudskoj svakodnevici i govori o svim onim bitnim i manje bitnim problemima na koje nailazi bračni par nakon 25 godina braka. Prevashodno ovde se radi o ljubavi, komentarisao je glumac Aleksandar Dunić, koji je igrao jednu od dve glavne uloge:

-Ljubav je sveta stvar. Nju treba svako da doživi. Život bez ljubavi je pustoš. U predstavi se govori o tome šta je sve čovek  sposoban da uradi iz ljubavi, koliko daleko da ide. Malo da setimo ljude da su nekada postojale velike ljubavi. Nekada se dešavalo da ljudi umru zbog preterane tuge za svojim partnerom.

Radnja komada prati sredovečni bračni par, Lepomira, kog glumi Aleksandar Dunić i Ružicu čiji lik odlično izražava Sandra Bugarski. Njih dvoje nakon 25 godina braka odlučuju da otputuju u banju, u kojoj su proveli medeni mesec. Zaglavljeni na seoskoj železničkoj stanici, čekajući voz koji kasni, supružnici upadaju u komičan lavirint sumnji, poluistina i intriga koje ih dovode na ivicu apsurda. Komad je odigran u dvorištu Kurije, pred prepunim gledalištem, među kojima je bilo dosta onih koji su savršeno razumeli, svako na svoj način, dobro iskazanu magiju četvrtvekovnog zajedničkog života dvoje ljudi.