„Lane“ se pred male Kikinđane vratilo uz premijernu “Knjigu o džungli”

Kišno nedeljno popodne nije omelo najmlađe ljubitelje pozorišta da sa roditeljima dođu u Dečije pozorište „Lane“ i prisustvuju premijeri predstave „Knjiga o džungli“. U 35-ominutnoj priči, punoj pesama i neizvesnih situacija, kikindski mališani su u potpunosti uživali.

„Knjiga o džungli“ je poznata priča, koja već decenijama privlači pažnju svakoj generaciji. Ekranizovana je više puta, a u Pozorištancu „Lane“ dobila je svoju lutkarsko-dramsku verziju, za čiju tekst i režiju je bila zadužena glumica kikindskog Narodnog pozorišta Gordana Rauški:

-Pokušali smo da izdvojimo kao važnu temu ove predstave da je ljubav najvažnija, a u ovom kontekstu ljubav ljudi prema životinjama. Prikazali smo kako se životinje odnose prema ljudima i kako umeju da uzvrate ljubav. Zakoni prirode su važni, moramo da ih poštujemo i bilo bi dobro da naučimo decu tome, jer svako ko se suprotstavi tome može da dođe u neku opasnost.

 

U „Lanetu“ je do poslednjeg momenta vladala neizvesnost kako će proći premijera, budući da vremenske prilike nisu bile naklonjene ovom posebnom danu. Ipak, sve je prošlo bez ikakvih problema i glumci, baš kao i mališani, nose samo pozitivne utiske:

-Sala je bila prepuna i sve je bilo prelepo. Mislim da smo dobro igrali, jer su deca odlično reagovala. Mislim da je ova ekipa pobedila. Jako su nam nedostajali kikindski klinci. Bilo je fantastično i ja sam presrećan, kaže glumac Aleksandar Maletin.

Svi koji do sada nisu pogledali predstavu moći će to da urade već u nedelju, kada je zakazana prva repriza. Glavne uloge u komadu tumače Aleksandar Krulj i Milana Nedin, dok su ostali glumci zaduženi za lutkarski deo predstave.