Kviz Tv “Rubin”-“5+”, četvrti put sa kikindskim osnovcima

Kviz 5+ će i ove godine pokazati koja škola ima bolje pripremljenu ekupu. Kviz koji je prepoznatljiv za našu medijsku kuću, koja ga je pokrenula uz podršku lokalne samouptrave 2015. godine i ovoga puta beleži veliku zainteresovanost svih osnovnih škola u gradu i okolnim selima.

Snimanje  četvrta sezona nadmetanja u znanju osnovaca, KVIZ 5+, počinje već sledeće nedelje. I ove godine beležimo maksimalnu zainteresovanost učenika sedmih i osmih razreda. Sve gradske i sve seoske škole su poslale imena članova svojih ekipa, koje će se takmičiti u znanju i informisanosti. Interesantna i zanimljiva pitanja iz sveta matematike, fizike, književnosti, sporta, sveopšte kulture i ove godine priprema naš poznati enigmata Slavko Bovan.

Nagrade, koje je obezbedila TV Rubin i ovoga puta su vredne i osmišljene su tako da tehnički potpomognu rad škola. Prvoplasirana ekipa će svojoj školi doneti LCD televizor, drugoplasirana kameru, a škola koja osvoji treće mesto osvaja fotoaparat. I za sve ostale škole učesnice biće obezbeđene utešne nagrade.

 

I ovoga puta smo izvlačili parove pa će se u znanju u prvoj nedelji ogledati đaci OŠ „Mora Karolj“ iz Sajana i OŠ „1. oktobar“ iz Bašaida, drugi izvučeni par su škole „Vasa Stajić“ iz Mokrina i škola „Jovan Popović“, treće ekupe koje će se takmičiti su škola „Petar Kočić“ iz Nakova i OŠ „Žarko Zrenjanin“.

U četvrtoj epizodi kviza gledaćemo nadmetanje osnovaca iz OŠ „Bratstvo jedinstvo“ iz Banatske Topole sa đacima škole „Sveti Sava“, u petom duelu svoje znanje će pokazati đaci škola „Slavko Rodić“ iz BVS-a i „Vuka Karadžića“, zatim ćemo imati mogućnost da vidimo da li su se bolje pripremili osnovci škole „Đura Jakšić“ ili „Milivoj Omorac“ iz Iđoša, sedmi par su đaci OŠ „Ivo Lola Ribar“ iz Novih Kozaraca i „Gligorije Popov“ iz Ruskog Sela.

Škola koja nije izvučena je OŠ „Feješ Klara“ i ekipa osnovaca ove škole će se takmičiti sa jednom od sedam škola, koje će biti poražene u prvom krugu. Nakon nasumičnog izbora, jedna škola koja bude izvučena, dobiće drugu šansu i ogledaće se u duelu sa školom “Feješ Klara”.