Kup Evrope “Strongman” u Novim Kozarcima 22.jula

U okviru ovogodišnjeg takmičenja „Strongman-2017“, koje će biti organizovano 22.jula u Novim Kozarcima, takmičiće se 8 takmičara, iz 6 zemalja. Među najjačim ljudima Evrope, rame uz rame će svoj maksimum dati i Dragan Bogojević, iz Novih Kozaraca, kao najstariji takmičar, koji će predstavljati Srbiju.

Uz dosta problema, tehničke prirode, uspešno je završena priča, kada je priprema ovogodišnjeg Kupa Evrope i takmičenja za najjačeg čoveka u kategoriji „Strongman“, u Novim Kozarcima u pitanju. Kako je ispred organizacionog odbora objasnio Ilija Drljić, takmičenje jubilarno 15 po redu će biti 22. jula, ali na prvom mestu zahvaljujući sponzorima i lokalnoj samoupravi, na čega je on posebno stavio akcenat.  Ove godine su se organizatori potrudili i da ubace nove discipline, što će imati onaj atraktivan momenat, koji se traži kada su ovakvi skupovi u pitanju. Kako je u svojoj izjavi naveo i jedini predstavnik Srbije, inače iz redova organizatora i predsednik kluba „Sloboda „iz Novih Kozaraca, ali i najstariji takmičar u svetu, uopšte Dragan Bogojević, prva disciplina je za zagrevanje, a podrazumeva vuču kamiona od 10 tona dvadeset metara.

Četvrta disciplina je piramida, dizanje kofera 180 do 250 kilograma. Peta disciplina je raspeće auta, do 1000 kilograma u 6.disciplina dizanje kugle od 140 do 180 kilograma na stalak od blizu metar ipo visine. Ove godine na takmičenju će se pojaviti 8 poznatih snagatora, iz 6 zemalja. Očekuje se i da će poznato ime među internacionalnim sudujama Robert Rokai suditi na ovom jedinstvenom takmičenju u Evropi, u kojoj se takmiči za titulu strongman, a to je disciplina, koja u svom sastavu ima i body bilding elemente, powerlifting i dizanja tegova, te je samim tim i najkompleksnija. Organizatori, koji su pokrenuli ovakvo jedinstveno takmičenje u Evropi, 22 jula očekuju podršku i publike.