Kulinarska fuzija dalmatinske i banatske kuhinja na „Danima ludaje“

Naizgled spoj nespojivog, ali već drugu godinu za redom mladim kuvarima iz Kikinde i sa Korčule uspeva da napravi sjajan miks dalmatinske i banatske kuhinje i tako obraduju svačija nepca.

Gastro šou predstavlja ponos profesora iz Kikinde i sa Korčule. Na ovaj način skreće se pažnja i na struku, koja je sve traženija, baš kao što je bila i pre nekoliko decenija.

„Dani ludaje“ predstavljaju manifestaciju u kojoj gastronomija ima važno mesto, a posebno je zadovoljstvo što pored tradicionalnih jela u okviru „Banatskog fruštuka“, imamo priliku da prikažemo i kulinarske fuzije i to sa gostima našeg grada.

Okupljeni Kikinđani i gosti našeg grada uz pažnju su pratili na koji način su mladi kuvari spremali i spojili tunu i ludaju. Ovaj miks nutritivno je veoma bogat obrok, a posebnu atrakciju predstavlja flambiranje.