KUD “Izvor” gostovao u Bosanskom Grahovu i Drvaru

U Bosanskom Grahovu 29. aprila organizovan je prigodan program povodom 100 godina od smrti Gavrila Principa, koji je 28. juna 1914. godine u Sarajevu izvršio atentat na austrougarskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda. U bogatom kulturnom programu koji je organizovan povodom ovog značajnog datuma učestvovala je i pevačka grupa KUD-a “Izvor” iz Nakova.

-Poziv smo dobili od dobili od predsednika opštine Bosansko Grahovo Duška Raduna koji je bio gost Nakova u martu i sa kojim imamo veoma dobru saradnju – rekao je Danilo Raca, član uprave KUD-a “Izvor”.

Članovi KUD-a “Izvor” bili su deo zvanične delegacije Pokrajine i Severnobanatskog upravnog okruga koji su položili venac na spomenik palim borcima u ratovima devedesetih.Nakovčani su u Bosanskom Grahovu i Drvaru boravili od 28. aprila do 2. maja, a dogovorena je i buduća saradnja.

-Dogovorili smo njihovo gostovanje kod nas u okviru Vidovdanskog sabora, na Međunarodnom festivalu folklora koji će se krajem juna održati u Nakovu – istakao je Raca.

Međunarodni festival folklora organizuje se deseti put, a ove godine očekuju se gosti iz Rumunije, Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Srbije.