„Kuća“ ujedinila male kampere

Sedmi letnji kamp, koji je Narodni muzej Kikinda organizovao za učenike nižih razreda osnovnih škola trajao je 11 dana. Kreativne radionice bile su koncipirane tako da se uklope u temu kampa, a ove godine je to bila „Kuća“.

Školarci su ovaj pojam predstvljala kroz različite prirodne materijale. Uz pomoć etnološke zbirke muzeja, deci je prikazan izgled banatske kuće nekad i sad, što su oni i ilustrovali kroz crteže.

-Ovo je bio najposećeniji kamp do sada. Učestvovalo je oko 60 dece. Tema „Kuća“ višeslojno je posmatrana i kao objekat, ali i kao mesto gde se porodica okuplja i druži, kaže Slavica Gajić, idejni tvorac kampa.

Kao posebno interesantnu aktivnost na kampu i deca i odrasli izdvojili su dramsku sekciju. Pored toga, dosta vremena su provodili i napolju igrajući već zaboravljene dečije igre. Tako su mali kamperi naučili šta je krpenjača i zavoleli igru „Između dve vatre“.

Deca su se podsetila i nekih starijih kompjuterskih igrica poput Super Maria. Veoma im je žao što se kamp završava, ali će nastaviti da se druže.