„Krivac je negde tamo“

Osmaci OŠ „Žarko Zrenjanin“ imali su priliku da pogledaju predstavu Fondacije “Tijana Jurić” o nasilju, koje je poslednjih godina rasprostranjeno i koje je poprimilo različite oblike. Mladi glumci tumače nekoliko uloga, u kojima se prepliću problemi današnjice.

Scenario za predstavu „Krivac je negde tamo“ napisao je glumac subotičkog Narodnog pozorišta Vladimir Grbić. Tema je uvek aktuelna, a likovi su komplekse persone.

-Igram klinca, 15ogodišnjeg Davida, a u nekoj sledećej sceni igram oca tinejdžerke. Kroz različite primere deci približavamo pojam nasilja., kaže glumac Uroš Milojević.

Njegova koleginica i partnerka u predstavi Aleksandra Veljković ističe da su kroz pripremu za izvođenje ovog komada sa rediteljem i autorom teksta pokušali da prenesu i svoja životna iskustva:

-Nažalost, svi ih imamo manje ili više kada govorimo o nasilju. Ili smo bili žrtve, ili nasilnici. Likovi su napisano tako da je lako prepoznati se u njima. Naša profesija je da „živimo tuđe živote“. Nije bilo komplikovano, ali jeste dirljivo i emotivno iscrpljujuće.

Ipak, sve je bilo veoma korisno. Predstava je veoma dobro primljena od strane publike.

Tokom 45 minuta koliko predstava traje, prikazan je dan dvoje tinejdžera, prožet nasilnim situacijama, sukobima, postavljanjem pitanja krivice i odgovornosti. Pouka predstave leži u samom njenom nazivu, te upućuje da u današnje vreme, više nego ikad, postoji utisak da je uvek neko drugi kriv.